Over L.C. van Buytene

Historie en duurzaamheid

Sinds 1983 is de belangrijkste activiteit van Van Buytene het vervoeren van bloemen, planten en boomkwekerijproducten vanuit de omgeving Zuid-Holland naar de bij FloraHolland aangesloten veilingen zoals die in Aalsmeer, Naaldwijk, Bleiswijk en Rijnsburg.

Vanaf 2022 zijn wij ook aangesloten bij Lean & Green, het leidende CO2-reductieprogramma in de logistiek, en hebben wij voor één van onze klanten een gedetailleerd CO2-inzageproces doorlopen. Het behalen van een Lean & Green Star 1 helpt ons richting onze klanten om te laten hoe belangrijk wij duurzaamheid vinden.

Een bedrijf om trots op te zijn

L.C. van Buytene & Zn. B.V. is opgericht in 1930 door L.C. van Buytene en sindsdien een betrouwbaar en klantvriendelijk transportbedrijf. Na verloop van tijd is het familiebedrijf voortgezet door Jan van Buytene en vervolgens door zijn schoonzoon Peet Hijdra. Op dit moment voert de zoon van Peet, Barry Hijdra, de dagelijkse leiding over het bedrijf.

L.C. van Buytene & Zn. B.V. is een bedrijf om trots op te zijn en dat wordt dan ook uitgedragen door ons hechte team. Samen verzorgen we maar liefst meer dan 16.000 vrachten per jaar. Onze 35 chauffeurs, die allemaal ‘code95-bekwaam’ zijn, werken in dag- en nachtploegen om alle vrachten netjes en op tijd op te halen en af te leveren. Naast onze chauffeurs werken we met een aantal planners, administratieve krachten, een monteur en de directie. In totaal zijn we met 40 medewerkers en werken we nauw samen om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Het verloop in personeel is bij ons zeer gering en daardoor hebben onze klanten vaak al jaren dezelfde vertrouwde contactpersoon.

Wat in 1930 is begonnen met één vrachtwagen, is uitgegroeid tot een volwaardig en ervaren vervoersbedrijf dat garant staat voor een snelle en nette aflevering op de veiling. Het wagenpark bestaat momenteel uit negentien vrachtwagens, trekker-opleggers en bakwagens. Alle vrachtwagens zijn geschikt voor geconditioneerd vervoer en worden goed onderhouden door onze eigen monteur.

We rijden op dit moment voor zo’n 500 kwekers en exporteurs in Zuid-Holland, van de thuishaven in Pijnacker–Nootdorp tot Reeuwijk en van Boskoop tot Bergschenhoek. Daarnaast vervoeren we bloemen en planten in opdracht van internationaal opererende exporteurs.

'Wij vinden het belangrijk om binnen onze bedrijfsvoering aandacht te besteden aan duurzaamheid.'

- Barry Hijdra

Het belang van duurzaamheid

Lean & Green is het leidende CO2-reductieprogramma in de logistiek. Ontwikkeld door en voor bedrijven binnen de logistieke dienstverlening die verladen of vervoeren. Het programma heeft als doel om de CO2-emissie binnen de logistiek structureel te reduceren.

Wij vinden het belangrijk om binnen onze bedrijfsvoering aandacht te besteden aan duurzaamheid. Om die reden vernieuwen we doorlopend ons wagenpark, passen we snelheidsbegrenzers toe in onze wagens en werken we dagelijks aan de optimalisatie van onze transportplanning.

Vanaf 2022 zijn wij aangesloten bij Lean & Green en hebben wij voor één van onze klanten een gedetailleerd CO2-inzage proces doorlopen. Bij Van Buytene vinden wij het namelijk ook belangrijk om op deze KPI (Kritieke Prestatie-Indicator) te letten en in de toekomst mee te blijven nemen in de sturing. Het behalen van een Lean & Green Star 1 helpt ons richting onze klanten om te laten zien dat we duurzaamheid zien als een goede stap vooruit!